Bente Elisabeth – Aurora – Art Gallery Mols

New exhibition 7.-10.juni 2018 / “Vild med Vand” / “Fascinated by Water” i Ebeltoft, den røde pakhus ved Biblioteket.

Vild med Vand.
Kunstmaler Bente Elisabeth formidler vandets foranderlige temperament i sin udstilling i Det røde Pakhus i Ebeltoft. Og marinemaler Pierre Auzias har fulgt restaureringen af Fregatten Jylland og malet en række Fregatbilleder. Fernisering fredag den 8.juni kl. 17.00 og åbningstale ved borgmester Ole Bollesen. Udstillingen er støttet af Syddjurs Kommunes Kulturpulje.

Udstillingen er åben:
torsdag den 7.juni kl. 12. -15 (kom og se udstillingen tage form).
Fredag den 8.6. kl. 17-20, lørdag den 9.6. og søndag den 10.6. kl. 10 – 17.
Alle er velkomne.

Stiv, stille, brusende, luftig. Vandet har som sindet mange temperamenter, og måske derfor deler de fleste fascinationen af vand. Kunstmaleren Bente Elisabeth er i hvert fald fascineret af vandet som element og motiv.
Derfor skal hun udstille i forbindelse med Havnens Dag og Vild med Vand i Ebeltoft til juni. Det har fået hende til at finde sine tidligere ‘vand-værker’ frem af gemmerne og samtidig male en række nye. I påsken kan man få et smugkig.

Smugkig på Galleri Mols.
Bente Elisabeth åbner – efter aftale – sit galleri på Mols for publikum, og i år er temaet altså til dels vand. Man får ikke det hele at se, og noget af det, man får at se, er stadig midt i skabelsen, men sådan er det jo med vand. Det er forunderligt og foranderligt og i bevægelse. Hele tiden.
Kunstneren har altid fundet inspiration i den nordiske og arktiske natur, og for et par år siden var hun involveret i et nordisk projekt og en tværfaglig udstilling, der skulle skabe debat om klimaforandringer; RED SNOW – ICE IN MOTION. Klimaforandringer handler om mødet mellem kulde og varme, om is der bliver til vand. Drypvist, fossende, fordampende, glidende.
Også de nye malerier vil kredse om vandets bevægelse.
“Nogle gange er motivet nærmest meditativt, andre gange voldsomt og brusende. Det giver altid en stemning og vækker følelser. Sådan har jeg det med vand, og det håber jeg også, mit publikum har,” siger Bente Elisabeth.

En naturlig del af Vild med Vand
Kunstudstillingen på Galleri Mols og til juni i Ebeltoft viser, at Vild med Vand samarbejdet er rummeligt og bredt. Formålet er godt nok at skabe interesse for at være aktiv på og ved vandet, men kunsten kan være med til at skabe opmærksomhed på alt det, vand gør ved os. Og dermed give os lyst til at gå i dialog med det – sådan i virkeligheden.
På Vildmedvand.dk/ebeltoft er der, ud over Bente Elisabeths påskeudstilling, allerede en række arrangementer og aktiviteter, som kan friste og gøre det let for nybegyndere at tage livtag med vandet som ramme for friluftsliv og nydelse. Og der kommer hele tiden nye til.

Flere åbne aktiviteter fra maj
Ebeltoft Ro- og Kajakklub og Sejlklubben Ebeltoft Vig er bl.a. klar med gratis aktiviteter på vandet i maj, og 9. juni går det for alvor løs med Havnens Dag, hvor der bliver aktivitet hele vejen fra Fregatten Jylland til Skudehavnen. Vild med Vand Ebeltoft er et samarbejde mellem alle fire havne og ni foreninger. Det er Ålekvasen Rigmor, der står bag kunstudstillingen 7.-10. juni i Den Røde Hal, hvor altså Bente Elisabeth udstiller.
Man kan læse mere om Bente Elisabeths kunst på hendes hjemmeside www.benteelisabeth.dk.

Billedtekst: Bente Elisabeth er i fuld gang med at opgradere sin kunstsamling med nye værker om vand i bevægelse. Det skal munde ud i en Vild med Vand udstilling i Ebeltoft 7.-10. juni, men der er smugkig allerede på Galleri Mols.
Here you can see some new arctic inspired paintings.

You are also welcome to visit me at Art Gallery Mols at other times. Open after appointment. Contact mobile +45 22871618 for an appointment. Paintings with Nordic and Arctic inspiration and the theme “Creation”.
Velkommen til Galleri Mols. Vi har åbent, men kun efter aftale. Mail eller ring for at aftale besøg. Mobil 22871618. 
Der er duft af maling, kaffe på kanden, tid til en kunstsnak, – og spændende nordisk nyt! Så kig op. Velkommen til alle kunstvenner; gamle og nye kunder, rejsekammerater fra Norge og Svalbard mm. Husk at tage kontakt først – så I ikke kører forgæves.

Some big size paintings. Her er nogle malerier i store formater.